Perspectief in 2020: Ruimte voor bewustwording

Het jaar 2020 zet van alles in een ander perspectief. Onze creativiteit wordt aangezet nu de komst van een virus allerlei gewoontes en manieren van werken beïnvloedt. Mentaal worden we uitgedaagd in het vinden van nieuwe wegen en oplossingen.  Fysiek zitten we meer stil in de huidige situatie dan voorheen en gaan we bewust met eigen energie en beweging aan de gang. Fysieke veranderingen als minder aanrakingen en meer afstand tot de ander hebben ook een emotionele impact. 

 

Herken je dat? De afnemende interactie met de buitenwereld laat meer ruimte om jezelf tegen te komen. Het maakt helder hoe je hiermee omgaat. Dit noemen we ook wel innerlijke bewustwording. Bewust worden hoe jij de dingen doet, wat je nu hindert, waar je soms in vast komt te zitten,  en wat je graag zou willen. 

Een verandering als de huidige hebben we nog niet eerder meegemaakt. Logisch dat er nu meer behoefte ontstaat om met dit innerlijk proces bezig te gaan. Het is merkbaar in de groeiende behoefte aan coaching, persoonlijke begeleiding en healing om beweging te brengen in het eigen proces (fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel) en zo zelf in deze tijd de volgende stap te zetten. 

 

Het is ook merkbaar in de belangstelling om informatie over intuïtieve ontwikkeling, je eigen proces en energiebeheer te volgen.

Een van mijn keuzes, juist in deze tijd, heeft ertoe geleid om me als docent intuïtieve ontwikkeling en contactpersoon OmZin Apeldoorn te verbinden aan het team van OmZin (www.omzin.nl) om zo training, intuïtie en ontwikkeling vorm te geven. Het is juist nu relevant om OmZin Apeldoorn te starten, een extra plek voor het ontwikkelen van je intuïtie en je innerlijke proces aan te gaan.  Vanuit je eigen basis kijk je weer opnieuw naar je leven en hoe je nu je stappen wilt zetten. Soms vraag ik me wel eens af, waarom krijgen we dit niet gewoon als basisvak op school? De relevantie wordt in deze tijd alleen nog maar groter. Dit verwoordt mijn missie en passie om dit verder als docent vorm te geven. 

 

Zo nodigt het einde van deze decembermaand, nog midden in de grootse verandering die bezig is, uit tot reflectie. Terugkijken op 2020 en vooruitkijken naar 2021. Als inspiratie verwijs ik jullie graag naar www.yearcompass.com. Een prachtige praktische checklist kun je hier gratis downloaden die de rode draad voor je intenties zichtbaar maakt. Deze tip kreeg ik zelf twee jaar geleden en ga er deze tijd weer mee aan de slag om de intenties voor volgend jaar neer te zetten. Wellicht een mooi bruggetje naar de online sessie over je intenties voor 2021 die we organiseren voor iedere belangstellende. Lees meer hierover in de agenda. 

Het ga je goed, veel ruimte, rust en gezondheid gewenst in alles waar je mee bent!

 

Hartelijke groet,

Rinske


 

Wil je mijn nieuwsbrief "Perspectief Update" ontvangen?

Ontvang 1 x per maand een korte mail met een perspectief blog en nieuws


Reactie schrijven

Commentaren: 0