Zichtbaarheid

Als er iets is wat ik eng vind, is het zichtbaar zijn. Dat iedereen je ziet. Dat het er ineens verschrikkelijk veel toe doet wat je zegt. De impact, het effect.. Als een konijn dat stil staat in de spotlights van een vrachtwagen. Freeze… vreselijk spannend.

En toch begeleid ik vaak groepen en sessies, train ik mensen, faciliteer ik groepen. Maar die eerste 10 seconden in de volle aandacht, oei, ik verfoei dat moment.

Vorige maand beleefde ik de ultieme uitdaging in zichtbaar zijn. Een personal statement houden op het podium in theater Gigant in Apeldoorn. Letterlijk in the spotlights. Hoe veel zichtbaarder kan je worden?

In de voorbereiding heb ik geleerd dat er maar 1 ding helpt, en dat is zo dicht mogelijk bij mezelf blijven. Ademen. Hier zijn. Niet in de grap gaan zitten of in de onhandigheid. Geen afleiders. Gewoon mezelf zijn. in de rust.

En het ijs breken? Niet met een energizer, maar het spannende gevoel benoemen én laten bijdragen aan de boodschap van mijn persoonlijke statement. En langzaam in mijn persoonlijke boodschap zakken.

Voor een zaal vol geliefden, vrienden, collega’s en (on)bekenden . En, I did it. Voor iedereen ben ik zichtbaar geworden. Met mijn persoonlijke statement “Helder bijdragen aan de bedoeling. Zo doe ik het. En jij?"


 

Wil je regelmatig mijn nieuwsbrief "Perspectief Update" ontvangen?

Ontvang 1 x per maand een korte mail met een perspectief blog en nieuws


Reactie schrijven

Commentaren: 0