De Blinde Vlek in Beeld

De Case


Je begeleidt misschien wel regelmatig een project of veranderingstraject. Hiervoor is het nodig dat mensen in beweging blijven om mee te gaan in deze verandering. Dit vraagt van hen om oude dingen los te laten en mee te bewegen naar waar de organisatie vanuit zichzelf naartoe wil. Niet niks. 

 

De reacties


.. van mensen binnen de afdeling en van de organisatie zelf spreken letterlijk boekdelen ergens variërend tussen enthousiasme, weerstand, onbegrip en/of verwarring, om er een paar te noemen. En.. deze emoties en reacties kunnen zich in heel verschillende vormen laten zien. 

Een ding is zeker: ze bevatten veel informatie. Op verschillende lagen. 

 

Logisch dus dat je daar scherp op wilt zijn om aan te voelen wat er nodig is. Je staat bekend om je scherpe blik én je invoelingsvermogen. Doet bewust je interventies. Je weet dat je op sommige dingen invloed kan uitoefenen. En op sommige dingen niet. Dit alles hoort bij jou en je expertise als professional in je vak. 

 

De Blinde Vlek, wie kent ‘m niet


En soms, een paar keer per jaar, voel je dat ‘ie er hangt… dat wat je niet scherp in beeld krijgt. Zo ook in deze case. Je hebt verschillende creatieve oplossingen bedacht, maar met steeds hetzelfde resultaat. 

 

En daar staat ‘ie dan voor je neus: “de Blinde Vlek”, “de dooie hoek in je achteruitkijk spiegel”. 

 

Alleen doen..


En ze hadden jou nou net gevraagd om dat op te lossen. Om hier wel de boel goed in beweging te houden. Iedereen kijkt naar jou wat te doen. Hoe krijg je nu de Blinde Vlek in Beeld?

 

Even tussendoor: volstrekt logisch dat deze er is! Het blijkt vaak dat we het fenomeen van de blinde vlek ervaren als een persoonlijk falen dat we het niet zien. We raken overtuigd van het idee dat we dit nu echt alleen moeten oplossen. Maar zeg nou zelf: wie rijdt er in een auto zonder achteruitkijkspiegel-mét-dode-hoek-verkleiner?

 

Minder zicht


Toch blijft het feit dat er een stukje is waar je van nature geen zicht op hebt. Omdat het onder de oppervlakte zit. Op een andere laag. Soms omdat het onderdeel uitmaakt van het collectief. 

 

Onderzoek de informatie


Het unheimische gevoel over “de blinde vlek naast de dode hoek verkleiner” is juist voor jou een bron van informatie. Vertrouw erop, dat het de moeite waard is deze te onderzoeken. 

 

Het maakt deel uit van je kracht dat je naar dit gevoel luistert. Door de informatie hierin te benutten, krijg je scherp wat je volgende stap wordt. 

 

Een ander perspectief op de zaak


Wil je deze informatie naar boven halen zodat je precies je vinger kan leggen op daar waar het vastzit en snapt aan welke knop je kunt draaien? Zodat je de blinde vlek beter in beeld krijgt? Ik help je daar graag mee tijdens wat ik een “Perspectief sessie” noem. Daarin kijk ik samen met jou mee in je casus op verschillende lagen. Zodat jij daarna meer scherp hebt wat je interventie kan zijn.

Ik geloof dat mensen in beginsel de kracht en vaardigheden zelf in zich hebben om hun probleem of vraagstuk op te lossen. Je kan er alleen, soms even niet bij. Ik help daarbij door vanuit een ander perspectief mee te kijken en zet hierbij tools in met gebruik van ontwikkelde waarneming omdat ik merk dat deze een versnelling geven. Daarom duren mijn trajecten altijd kort, zijn mijn sessies lekker snel naar de essentie. De inzichten neem je direct zelf mee in je eerstvolgende actie met impact.

Ben je wel getriggerd maar wil je even overleggen of een Perspectief sessie geschikt zou zijn?  Je kunt gewoon even bellen of appen om te sparren op 06 13 68 01 22 of stuur een email naar info@ici-consult.nl. 

 

Wil je meer weten over met wie ik werk? Kijk dan bij de beschrijving van mijn klanten en de vragen die zij hebben. Wil je eerst meer over mij weten? Lees dan eerst de pagina Over Rinske.


 

Wil je regelmatig mijn nieuwsbrief "Perspectief Update" ontvangen?

Ontvang 1 x per maand een korte mail met een perspectief blog en nieuws


Reactie schrijven

Commentaren: 0